6 лютого День «Відведіть дитину в бібліотеку»

🔊День покликаний підвищити обізнаність громадськості про важливість бібліотеки в житті дитини і просувати бібліотечні послуги і програми для дітей і сімей.
🏢Сьогодні спеціалізована бібліотека для дітей - інформаційний, культурно-освітній заклад, що має спеціалізований фонд документів конкретного читацького спрямування для обслуговування дошкільників, читачів-учнів 1-11 класів та організаторів дитячого читання.
🇺🇦Станом на 01.01.2021 р. в Україні функціонує 874 спеціалізовані бібліотеки для дітей системи Міністерства культури та інформаційної політики України, послугами яких щороку користуються близько 2,4 млн. користувачів.
🏢📚В кожному обласному центрі діє обласна бібліотека для дітей як науково-дослідний, інформаційний, консультативний центр з питань культурного розвитку дітей; у місті Києві - центральна бібліотека з такими ж функціями.
🏢📚У 8 великих містах працюють самостійні централізовані бібліотечні системи для дітей. У складі централізованих бібліотечних систем діють районні (міські) дитячі бібліотеки, дитячі бібліотеки-філії та дитячі відділи, а також бібліотеки в ОТГ. Також дітей обслуговують у сільських бібліотеках.
Кожна дитяча бібліотека України - це також своєрідний центр проведення дозвілля дітей.
Тож, завітайте до дитячої бібліотеки у вашому районі і долучіть дитину до чудового світу книжок!