1 березня – Міжнародний день котів.

  Це неофіційне свято присвячено найбільш популярним у світі домашнім улюбленцям. Кількість домашніх котів та кішок вражає – на планеті їх налічується близько 600 мільйонів. Існує навіть наука фелінологія, яка вивчає цих тварин.

Характер цих тварин дуже своєрідний: вони незалежні, кмітливі, допитливі, грайливі. Можуть бути лагідними чи суворими, але завжди тонко відчувають настрій господаря. Коти є героями численних легенд та неймовірних історій, їх наділяють надприродними здібностями та здатністю прожити дев’ять життів.

Першість за кількістю кішок належить США — там їх близько 76 мільйонів (24 кішки на 100 людей). Кожна третя американська родина має одну або кілька кішок.
В Україні котів люблять та поважають, тому в нас їх багато — 7,5 мільйонів. За кількістю цих тварин на душу населення ми займаємо друге місце після США — на 100 людей приходиться 17 котів.
Коли йдеться про глибокий зв’язок між людиною та твариною, відразу на згадку приходять коти. З ними в нас часто виникає найтісніший емоційний контакт. Навіть просто гладячи кота, ми отримуємо позитивні емоції за рахунок виділення гормону окситоцину, який відповідає за відчуття щастя та знижує рівень тривоги, що в сучасному житті зовсім не є зайвим.